TARTARİK ASİT

TARTARİK ASİTGörünümü             : Kristal Renksiz Organik Asit
Kimyasal Adı         : 2,3-dihydroxybutanedioic acid
Kimyasal Formülü : C4H6O6
Ambalaj Şekli        : 25 Kg. çuvallarda
Kullanım Alanları  :

Tartarik asit, bitkilerde yaygın olarak bulunan kristal yapılı, renksiz organik asit. Başta gıda sanayi olmak üzere çeşitli sanayi dallarında kullanılan bu asit, şarabın mayalanması esnasında potasyum bi tartar ve potasyumun yan ürünü olarak elde edilir. Tartarik asidi bu karışımdan ilk olarak Carl Wilhem Scheele ayırmıştır. Şarap üretiminde ortaya çıkan atıklar potasyum hidroksitle nötralleştirilir. Çöken kalsiyum tartarın sülfürik asitle işlenmesiyle de tartarik asit oluşur. Tartarik asit gazozlarda çoğunlukla kullanılır, bunun yanında jelâtinli tatlılarda, metallerin temizlenmesinde ve cilalanmasında, yün boyama işlerinde kullanılır. Antimon potasyum tartarları da böcek ilacı ve mordan olarak kullanılır.

Vitrindeki Ürünler

  • Kalsiyum Hidroksit

    KALSİYUM HİDROKSİTKalsiyum hidroksit sönmemiş kirece su ilave edilmesiyle elde edilen kimyasal bileşiktir. Kristal beyaz renkli toz halde bulunur.

  • Baryum Klorür

    BARYUM KLORÜRBeyaz toz haldedir. Higroskopiktir. Baryum elementinin suda çözünebilen en önemli tuzlarındandır.

  • İzo Butanol

    İZO BUTANOL

    Alkol tipi yardımcı bir organik solventtir. Aromatik hidrokarbon solventlerle kombine edilerek; alkid-amino, akrilik amino sistemlerde ve nitroselüloz...

  • POLİ VİNİL ALKOL

    POLİ VİNİL ALKOLPolivinil alkol suda çözünür bir polimerdir. Bir polivinil esterinin (polivinil asetat) hidroliziyle hazırlanır.