Potasyum Hidroksit

Özellikleri: Rutubet kaparak yavaş yavaş eriyebilen bir katıdır. Nemi absorblar ve zamanla grimsi veya erguvani bir renk oluşturabilir. Alkali, belirli metallere harekete geçer.(Al, Cu ve alaşımları)

Kullanım alanları: Süt ürünlerinde nötralizasyon amaçlı olarak kullanılmaktadır.  Arap sabunu üretiminde ve gübre yapımında da kullanılmaktadır.  Stearik asit ve sud kostikten elde edilen traş sabunlarına potasyum hidroksit ilavesiyle sabunun daha iyi köpürmesi sağlanır. Pillerde elektrolit olarak yer almaktadır. Genel olarak sodyum miktarının sınırlı olması gereken ürünlerde sodyum hidroksit yerine kullanılmaktadır. Gıdalar, boyar maddeler, kauçuk üretimi ve organik sentezlerde kullanılır. Potasyum tuzlarının hazırlığında; karbonatlar, fosfatlar, nitratlar, permanganat, ksantatlar ve iyoditlerin sentezinde, endüstriyel cins deterjanlarda, çözelti içindeki gübrelerin formülasyonlarında, böcek ve yabani ot öldürücü ilaçlarda, pigment üretiminde, kauçuk üretiminde, kauçuk endüstrisi için katkılarda, fotoğraf endüstrisinde, tıbbi endüstride, alkali pillerde (akü) kullanılmaktadır.

Menşei ;  İspanya,Kore,Çin,Fransa,

       

Ambalaj :25 kg Çuvallarda 1 tonluk Paletlerde

Vitrindeki Ürünler

  • Kalsiyum Hidroksit

    KALSİYUM HİDROKSİTKalsiyum hidroksit sönmemiş kirece su ilave edilmesiyle elde edilen kimyasal bileşiktir. Kristal beyaz renkli toz halde bulunur.

  • Baryum Klorür

    BARYUM KLORÜRBeyaz toz haldedir. Higroskopiktir. Baryum elementinin suda çözünebilen en önemli tuzlarındandır.

  • İzo Butanol

    İZO BUTANOL

    Alkol tipi yardımcı bir organik solventtir. Aromatik hidrokarbon solventlerle kombine edilerek; alkid-amino, akrilik amino sistemlerde ve nitroselüloz...

  • POLİ VİNİL ALKOL

    POLİ VİNİL ALKOLPolivinil alkol suda çözünür bir polimerdir. Bir polivinil esterinin (polivinil asetat) hidroliziyle hazırlanır.